Hoe kunt u een huurwagen reserveren?

Twee opties om een huurwagen te reserveren:

Vooraf een huurwagen reserveren

Online

Het internet staat boordevol websites die huurwagens aanbieden ‘tegen de allerscherpste prijs’. 

Onderscheid altijd de echte verhuurkantoren van de tussenpartijen, zoals makelaars en prijsvergelijkers. 

Het enige wat die laatsten doen? In uw naam een huurwagen bestellen bij een verhuurkantoor. Terwijl u zich bij problemen tijdens de huur nog altijd tot de eigenlijke verhuurder moet richten …

In een reisbureau

Legde u een georganiseerde reis vast? Dan kunt u ook uw huurwagen bestellen via uw reisbureau. U moet er dan waarschijnlijk wel dossierkosten bij betalen.

Een voordeel is dan weer dat u ook bij problemen met uw huurwagen terechtkunt bij uw reisagent. Dat schrijft de Europese wetgeving over pakketreizen.

Eerst voucher, dan contract

Of u uw huurwagen nu online reserveert, of via een reisbureau, de huur gebeurt altijd in twee fases. Eerst krijgt u een voucher, die u afgeeft aan het loket van het verhuurkantoor. Daarna tekent u ter plaatse het contract voor uw huurwagen.

Ter plaatse een huurwagen reserveren

Misschien houdt u niet van vooraf plannen. In dat geval sluit u uw huurcontract rechtstreeks af bij het verhuurkantoor in de luchthaven, of in uw stad van bestemming. Ja, het aanbod van huurwagens is dan wat minder uitgebreid. Maar u krijgt wel de kans om over de prijs te onderhandelen.