ECC4students: het jongerenproject van het Europees Centrum voor de Consument

ECC België sensibiliseert jongeren met de slogan "Ken jij je rechten?" op ludieke viltjes en webpagina.

“Ken jij je rechten?” Met deze slogan wil ECC België jonge (en minder jonge) consumenten uitdagen. Consumeren doen we allemaal, elke dag en dit steeds meer over de grens. Maar vaak weten we niet welke onze rechten zijn wanneer bijvoorbeeld een onlinebestelling foutief geleverd wordt, onze bagage niet van de bagageband rolt of onze vlucht vertraging heeft.

De webpagina ECC4students en vijf viltjes met een humoristische tekening en gevatte slogan met een knipoog, moeten de nieuwsgierigheid van de jongeren prikkelen en hen de weg tonen naar het Europees Centrum voor de Consument. Want ook de rechten van jongeren en studenten stoppen niet aan de grens. 

Sinds de aftrap van het academiejaar zijn de viltjes te vinden in de studentenrestaurants, fakbars en op jongerenevents. En dit dankzij de bereidwillige medewerking van het Vlaams Ministerie voor Onderwijs en Vorming en de meewerkende hogescholen, universiteiten en studentenorganisaties. De vijf verschillende viltjes verzamelen is de uitdaging! Wie dit liever moeiteloos doet, kan ze aanvragen via [email protected].

Bent ook u begaan met het welzijn van jongeren en bent u geïnteresseerd in gratis viltjes voor een jongerenevent? Mail naar [email protected].