In de kijker

Scorebord consumentenvoorwaarden 2019
23-01-20 - Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en die van de Europese Commissie. Maar ook op die van de Europese consumenten zo blijkt uit deze editie: meer dan de helft denkt aan het milieu bij het winkelen.
Levering van online aankopen
23-01-20 - U deed koopjes op het internet en kijkt vol ongeduld uit naar de levering. Maar wat als de levering uitblijft? Of als u zich gewoonweg bedacht? Het ECC België beantwoordt al uw vragen.
Tickets voor EURO 2020: tips voor voetbalfans
12-12-19 - Hebt u de registratieperiode voor officiële tickets gemist en bent u nog op zoek naar een kaartje? Koop enkel op het officiële UEFA-wederverkoop platform. Dat kan vanaf 04/03/2020.
Kalender 2020
22-11-19 - 2020 wordt een speciaal jaar voor het netwerk van de ECC’s. We bestaan namelijk 15 jaar! De muurkalender van 2020 wordt dus een speciale editie en werd gemaakt in samenwerking met de kleinste ECC supporters. U kunt hem gratis bestellen.
XL Airways is in vereffening
09-10-19 - De luchtvaartmaatschappij XL Airways is in vereffening. Alle vluchten zijn dan ook geannuleerd. Bent u getroffen? Hieronder leest u wat u kunt doen, afhankelijk van hoe u de vliegtickets betaalde.
Adria Airways is failliet
09-10-19 - De luchtvaartmaatschappij Adria Airways is failliet. Alle vluchten zijn dan ook geannuleerd. Bent u getroffen? Hieronder leest u wat u kunt doen, afhankelijk van hoe u de vliegtickets betaalde.
Thomas Cook en Neckermann België leggen de boeken neer
24-09-19 - Het Belgische Garantiefonds Reizen, GFG, heeft het financieel onvermogen van de Belgische tak van Thomas Cook/Neckermann vastgesteld. Bent u betrokken? Uw opties hangen af van uw reservatie.
Stakingen Spaans personeel van Ryanair: uw rechten
29-08-19 - Door de staking van haar personeel, zal Ryanair Spanje in september waarschijnlijk een groot aantal vluchten schrappen. Is uw vlucht afgelast? ECC België vat uw rechten samen.
Hoe kunnen we onze rechten als consument duurzaam gebruiken?
26-06-19 - Duurzaamheid gaat ons allen aan. Ook ECC België wil haar verantwoordelijkheid opnemen en legde enkele vragen over duurzaam consumeren voor aan haar Facebookvolgers. Ook benieuwd naar de resultaten?
Online vliegtickets boeken
26-06-19 - Reserveert u best bij een onlinereisbureau of bij de luchtvaarmaatschappij? Benieuwd naar het antwoord?