In de kijker

ECC-rapport
21-12-16 - Webshops weigeren klanten uit andere landen, vragen hogere prijzen aan buitenlandse klanten of werpen op een andere manier virtuele grenzen op. Het aantal klachten hierover is meer dan verdubbeld.
Opgelost!
19-12-16 - Dankzij het ECC-Net, is meneer D. vergoed voor het videospel ‘No Man’s Sky’ aangezien de inhoud niet beantwoordde aan de door de ontwikkelaar gemaakte belofte.
Voorbeeldbrief
19-12-16 - U ontving een verzoek tot betaling van een gerechtsdeurwaarder of incassobureau en vindt de invordering onterecht? Betwisten doet u schriftelijk. Onze voorbeeldbrief helpt u al een heel eind op weg.
Vraag van de maand
14-12-16 - Ik kocht online een mixer. Nog tijdens de garantieperiode liet die het afweten. De onlineverkoper zegt dat ik de mixer terug moet sturen voor herstel. Maar wie betaalt de verzendkosten?
3/12/2016: internationale dag voor personen met een handicap
23-11-16 - 3/12 is internationale dag voor personen met een handicap. Hoewel het Europees recht specifieke rechten voorziet, ondervinden zij nog grote problemen bij vliegreizen. ECC wijst hen op hun rechten.
Brochure: Cadeaus kopen op het internet
15-11-16 - Koopt u uw sinterklaas- en kerstcadeaus op het internet? Waarop moet u dan letten? En wat doet u best als u niet tevreden bent met het cadeau? Klik op de zes slimme tips van ECC België en ga in alle veiligheid op cadeautjesjacht.
Zijn consumenten tevreden over de goederen en diensten te koop in Europa?
10-11-16 - De Europese Commissie publiceerde haar Europese consumentenscorebord 2016. Hierin beoordelen de Europese consumenten de prestaties van 42 goederen- en dienstenmarkten in Europa.
ODR-platform voor al uw online-consumentengeschillen
31-08-16 - U deed een onlineaankoop en zit met een geschil waarvoor u met de verkoper geen minnelijke oplossing vindt? Het ODR-platform biedt hulp, zonder tussenkomst van een rechter.
Brochure: Een auto huren in Europa
31-08-16 - Een auto huren? We gaan stap voor stap met u mee. Reserveren, algemene voorwaarden, waarborg, verzekering, controle van het voertuig, autopech: het ECC licht in deze brochure de juiste reflexen toe.
Download gratis de 'ECC-Net: Travel' app
20-01-16 - Hebt u vakantieplannen? Download gratis de nieuwste versie van de “ECC-Net Travel” app, uw onmisbare reisgezel, die u bijstaat met hulp en advies bij reisproblemen en dit in 30 landen en 25 talen.