Consumentennieuws

14-12-16 Vraag van de maand

Ik kocht online een mixer. Nog tijdens de garantieperiode liet die het afweten. De onlineverkoper zegt dat ik de mixer terug moet sturen voor herstel. Maar wie betaalt de verzendkosten?


23-11-16 3/12/2016: internationale dag voor personen met een handicap

3/12 is internationale dag voor personen met een handicap. Hoewel het Europees recht specifieke rechten voorziet, ondervinden zij nog grote problemen bij vliegreizen. ECC wijst hen op hun rechten.


15-11-16 Brochure: Cadeaus kopen op het internet

Koopt u uw sinterklaas- en kerstcadeaus op het internet? Waarop moet u dan letten? En wat doet u best als u niet tevreden bent met het cadeau? Klik op de zes slimme tips van ECC België en ga in alle veiligheid op cadeautjesjacht.


10-11-16 Zijn consumenten tevreden over de goederen en diensten te koop in Europa?

De Europese Commissie publiceerde haar Europese consumentenscorebord 2016. Hierin beoordelen de Europese consumenten de prestaties van 42 goederen- en dienstenmarkten in Europa.


31-08-16 ODR-platform voor al uw online-consumentengeschillen

U deed een onlineaankoop en zit met een geschil waarvoor u met de verkoper geen minnelijke oplossing vindt? Het ODR-platform biedt hulp, zonder tussenkomst van een rechter.


31-08-16 Brochure: Een auto huren in Europa

Een auto huren? We gaan stap voor stap met u mee. Reserveren, algemene voorwaarden, waarborg, verzekering, controle van het voertuig, autopech: het ECC licht in deze brochure de juiste reflexen toe.


30-08-16 Calatus B.V./Editie Enigma

Ontvangt u ongewenst puzzelboekjes met factuur van Calatus? Zie hier wat u kunt doen om toekomstige zendingen en factuur een halt toe te roepen.


30-08-16 Hoteling.com (Lowcostholidays Limited)

Alert: Hoteling.com is failliet. Bent u betrokken? ECC belgië legt uit wat u kunt ondernemen om uw geld te recupereren.


17-06-16 Aliaz Cooperation SIA/HorsePower

Als sinds 2016 bezondigt Aliaz Cooperation, de verkoper van HorsePower, zich aan afgedwongen aankoop. Blijft deze hardleerse firma ook u opzadelen met ongevraagde toezendingen? Lees wat u kunt doen.


19-01-16 Download gratis de 'ECC-Net: Travel' app

Hebt u vakantieplannen? Download gratis de nieuwste versie van de “ECC-Net Travel” app, uw onmisbare reisgezel, die u bijstaat met hulp en advies bij reisproblemen en dit in 30 landen en 25 talen.