Consumentennieuws

22-12-16 Luxstyle

Slachtoffers van LuxStyle ontvangen een aanmaning van IO International Collections uit Hong Kong. Geen paniek!


21-12-16 ECC-rapport

Webshops weigeren klanten uit andere landen, vragen hogere prijzen aan buitenlandse klanten of werpen op een andere manier virtuele grenzen op. Het aantal klachten hierover is meer dan verdubbeld.


19-12-16 Voorbeeldbrief

U ontving een verzoek tot betaling van een gerechtsdeurwaarder of incassobureau en vindt de invordering onterecht? Betwisten doet u schriftelijk. Onze voorbeeldbrief helpt u al een heel eind op weg.


19-12-16 Opgelost!

Dankzij het ECC-Net, is meneer D. vergoed voor het videospel ‘No Man’s Sky’ aangezien de inhoud niet beantwoordde aan de door de ontwikkelaar gemaakte belofte.


15-12-16 Retrofurnish

Nieuwe Britse intellectuele eigendomsrecht maakt Retrofurnish.com inoperationeel


15-12-16 [email protected]

[email protected] lokt met gratis reis consumenten en zadelt hen op met een ongewenst betalend lidmaatschap. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.


14-12-16 Vraag van de maand

Ik kocht online een mixer. Nog tijdens de garantieperiode liet die het afweten. De onlineverkoper zegt dat ik de mixer terug moet sturen voor herstel. Maar wie betaalt de verzendkosten?


23-11-16 3/12/2016: internationale dag voor personen met een handicap

3/12 is internationale dag voor personen met een handicap. Hoewel het Europees recht specifieke rechten voorziet, ondervinden zij nog grote problemen bij vliegreizen. ECC wijst hen op hun rechten.


15-11-16 Brochure: Cadeaus kopen op het internet

Koopt u uw sinterklaas- en kerstcadeaus op het internet? Waarop moet u dan letten? En wat doet u best als u niet tevreden bent met het cadeau? Klik op de zes slimme tips van ECC België en ga in alle veiligheid op cadeautjesjacht.


10-11-16 Zijn consumenten tevreden over de goederen en diensten te koop in Europa?

De Europese Commissie publiceerde haar Europese consumentenscorebord 2016. Hierin beoordelen de Europese consumenten de prestaties van 42 goederen- en dienstenmarkten in Europa.