Consumentennieuws

04-11-20 Datingsites: een schot in de roos of een gat in uw beurs?

Datingsites durven hoge herroepingskosten aanrekenen als het contract tijdens de bedenktijd beëindigd wordt. Goed nieuws! Het Europees Hof van Justitie legt uit hoe die kosten berekend moeten worden.


15-10-20 Opgelet voor oneerlijke ongediertebestrijders

Consumenten voelen zich opgelicht door Nederlandse ongediertebestrijders die veel geld aanrekenen om ongedierte te bestrijden. Daarenboven zijn ze vaak zelfs niet vergund. Enkele tips.


09-09-20 ECC België vraagt NOOIT uw pincode!

Fraudeurs misbruiken de naam van ECC België om consumenten op te lichten. Ontdek hoe ze te werk gaan en ons advies.


29-07-20 Online koopje gespot?

Al honderden Belgen werden het slachtoffer van oplichting door webshops die via het Canadese bedrijf Shopify werden aangemaakt. Doe de Webshop Check voordat u online bestelt!


29-07-20 Uw reisbestemming is België?

Reist u naar België of keert u terug na een verblijf in het buitenland? Met het vliegtuig, per boot, trein, bus of wagen? Lees hier wat u voor vertrek moet doen.


23-07-20 Klacht over Belvilla? Dit kunt u doen!

Hebt u een klacht over Belvilla, een aanbieder van vakantiewoningen? Omdat Belvilla in Zwitserland geregistreerd is, kunnen wij helaas niets voor u doen. We stellen twee andere opties voor.


15-07-20 Impact van de kleurcodes op uw reisbestemming in beeld

De FOD Buitenlandse zaken hanteert kleurcodes voor reisbestemmingen. Wat betekenen deze kleurcodes voor uw rechten? Het antwoord op twee vragen hebben we alvast in beeld gebracht.


19-05-20 Coronacrisis en uw consumentenrechten

We hebben een lijst met veelgestelde vragen uitgewerkt om zoveel mogelijk consumenten snel en efficiënt een eerste advies te geven.


18-05-20 Reisannulaties in coronatijden

De Europese Commissie ziet de vrijwillige reisvoucher als aantrekkelijk alternatief voor terugbetaling in geld, mits hij aan bepaalde voorwaarden voldoet.


30-03-20 Duurzaam consumeren: meld vroegtijdige veroudering

Is het u ook al opgevallen dat elektrische toestellen sneller dan verwacht de geest laten? Dat is niet alleen slecht voor uw portemonnee maar ook nefast voor het milieu. Meld het op ‘Te rap kapot’.