Consumentennieuws

22-06-17 Bijna vakantie! Bent u goed voorbereid?

Het is bijna vakantie. Fantastisch! Maar bent u vertrekkensklaar? ECC België geeft raad voor een goede voorbereiding. Dan kunt u met een gerust hart op pad.


20-06-17 Lage-emissiezones in Frankrijk

Reisplannen met de auto naar Frankrijk? Sommige Franse agglomeraties zijn lage-emissiezones die u enkel in mag met een Crit’Air-vignet. Hier leest u hoe u dat verkrijgt.


14-06-17 Beterprijs

Ook een betalingsverzoek gekregen van gerechtsdeurwaarder Van Straten 'in opdracht van Beterprijs'? Lees wat u kunt doen.


30-05-17 Doorverkoop van tickets

Alle kaartjes voor uw favoriete event zijn uitverkocht. Op internet kunt u er toch nog een bemachtigen. Bent u zeker dat u niet bedrogen wordt? ECC België geeft tips.


17-05-17 Ongewenste betalende abonnementen

3,5 miljoen Europese consumenten gingen de afgelopen drie jaar in op een aantrekkelijk onlineaanbod dat resulteerde in een ongewenst betalend abonnement. Dit blijkt uit een studie van het Zweedse ECC.


16-05-17 Registratie prepaidsimkaarten

Belt u met een prepaidkaart? U moet uw herlaadkaart voor 7 juni registreren bij uw operator. Zo niet wordt ze geblokkeerd en bent u uw beltegoed onherroepelijk kwijt. ECC legt uit waarom en hoe.


20-04-17 Usenet

U denkt dat u ingaat op een gratis testaanbod, maar ontvangt toch een betalingsaanmaning van Usenet of zijn incassobureau? In realiteit verhult het gratis aanbod een betalend abonnement. Wat nu?


28-03-17 Faillissement Afuture

De Nederlandse webshop Afuture is failliet verklaard. Hebt u iets besteld en betaald maar niets ontvangen? ECC Legt uit wat u kunt doen om te proberen uw geld terug te krijgen.


28-03-17 Reisbestemming Zuid-Afrika

De Mol is bekend! Zuid-Afrika wordt uw volgende vakantiebestemming? Let op: uw vertrek kan in het 100 lopen indien u niet de juiste reisdocumenten voor uw -18 jarigen bijhebt.


15-03-17 15/03 is Wereld consumentenrechtendag

Op Wereld Consumentenrechtendag lanceert ECC-Net een rapport over de impact van namaak op online consumentenrechten in Europa én 10 tips om de aankoop van namaak op internet te vermijden.