Consumentennieuws

20-09-22 Frauduleuze brandhoutverkopers op het internet

Sinds vorige winter melden consumenten frauduleuze onlineverkopers van brandhout en pellets. Helaas zijn die nog altijd actief. Ontdek hoe u niet in hun val trapt en deze winter niet in de kou blijft staan.


13-07-22 Vakantie 2022: een zomer overschaduwd door vluchtannulaties en vertragingen

Overschaduwen vluchtannulaties of vertragingen door stakingen van het luchtvaartpersoneel of personeelstekort uw reisplannen? Dit zijn uw rechten!


06-07-22 Faillissement Alitalia

Hebt u een aanvraag tot terugbetaling van uw ticket of voucher ingediend bij Alitalia maar wacht u nog steeds op uw geld? Hier leggen we uit waarom en wat u kunt doen.


30-06-22 Vakantiekriebels!

Reist u naar het buitenland deze zomer? Met een degelijke voorbereiding geniet u extra van uw vakantie!


22-06-22 Stakingen Brussels Airlines en Ryanair van einde juni: uw rechten

Het personeel van Brussels Airlines kondigt een staking aan voor 23, 24 en 25 juni. Het Belgische personeel van Ryanair staakt op 24, 25 en 26 juni. Is uw vlucht geannuleerd? Dit zijn uw rechten.


01-06-22 Surfen en klikken: betaalverplichting online

U grasduint wat op het internet, ziet iets interessant en klikt door om de totaalprijs te kennen. Ineens blijkt uw aankoop definitief en moet u betalen. Kan dat?


31-05-22 Voorbeeldbrief

Met deze voorbeeldbrief kunt u de handelaar op zijn garantieverplichtingen wijzen. U hebt immers recht op een kosteloze herstelling of vervanging en dit binnen een redelijke termijn.


31-05-22 Vraag van de maand

De fiets die ik op 15 mei besteld heb, wordt begin juni geleverd. Op 1 juni gaan nieuwe garantieregels in. Gelden de oude of de nieuwe garantieregels voor mijn aankoop?


21-04-22 Stakingen Ryanair: uw rechten

Het cabinepersoneel van Ryanair kondigt een staking aan van 22 tot 24 april. Hebt u een vlucht gepland met Ryanair op die data? Onzeker is of u zult vliegen. Zeker is dat u rechten hebt! Lees hier welke.


15-03-22 Wereld Consumentenrechtendag 2022

Ter gelegenheid van Wereld Consumentenrechtendag zet het ECC-Net enkele voorbeelden van duurzame ‘best practices’ van over het hele continent in de kijker. Of hoe gluren bij de buren ons op goede ideeën kan brengen.