Consumentennieuws

20-04-17 Usenet

U denkt dat u ingaat op een gratis testaanbod, maar ontvangt toch een betalingsaanmaning van Usenet of zijn incassobureau? In realiteit verhult het gratis aanbod een betalend abonnement. Wat nu?


28-03-17 Faillissement Afuture

De Nederlandse webshop Afuture is failliet verklaard. Hebt u iets besteld en betaald maar niets ontvangen? ECC Legt uit wat u kunt doen om te proberen uw geld terug te krijgen.


28-03-17 Reisbestemming Zuid-Afrika

De Mol is bekend! Zuid-Afrika wordt uw volgende vakantiebestemming? Let op: uw vertrek kan in het 100 lopen indien u niet de juiste reisdocumenten voor uw -18 jarigen bijhebt.


15-03-17 15/03 is Wereld consumentenrechtendag

Op Wereld Consumentenrechtendag lanceert ECC-Net een rapport over de impact van namaak op online consumentenrechten in Europa én 10 tips om de aankoop van namaak op internet te vermijden.


28-02-17 Zonnigreizen

Belgische consumenten kregen een telefoontje van het Nederlandse Zonnigreizen. Ze stemden in met het ontvangen van een e-mail met verdere informatie maar ontvingen ook een factuur. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.


07-02-17 Safer Internet Day

Kopen, downloaden en netwerken op internet? Hou het veilig dankzij de gratis vijf geboden voor veilig internetgebruik, u aangeboden door ECC België op Safer Internet Day.


24-01-17 Onlineverkoop e-sigaretten

Sinds dinsdag 17 januari 2017 mogen webwinkels in België geen elektronische sigaretten en navullingen meer verkopen. Dit geldt zowel voor Belgische als buitenlandse webshops.


24-01-17 Online-geschil? Online-procedure!

Op zoek naar een oplossing voor uw online-geschil? Dan kunt u terecht bij een buitengerechtelijke geschillenbeslechtingsinstantie die u vindt op het ODR-platform.


22-12-16 Luxstyle

Slachtoffers van LuxStyle ontvangen een aanmaning van IO International Collections uit Hong Kong. Geen paniek!


21-12-16 ECC-rapport

Webshops weigeren klanten uit andere landen, vragen hogere prijzen aan buitenlandse klanten of werpen op een andere manier virtuele grenzen op. Het aantal klachten hierover is meer dan verdubbeld.