Consumentennieuws

30-03-20 Uw garantie- en herroepingsrecht: kent u het verschil?

Dankzij de wettelijke garantie en het herroepingsrecht staat u sterk als u problemen hebt met een aankoop in Europa. Kent u het verschil en weet u wanneer u het ene dan wel het andere kunt inroepen?


26-03-20 Fraude op online verkoopplatforms: wees oplichters te slim af

Kleine onlinespelers brengen hun koopwaar graag aan de man via bekende onlineplatforms die het vertrouwen van consumenten wisten te winnen. Maar opgelet voor oplichters die deze platforms misbruiken.


12-02-20 Coronavirus

Dat COVID-19 ons dagelijks leven ontwricht is duidelijk. Zit u met vragen over uw consumentenrechten in Europa? Wij gidsen u naar een antwoord.


23-01-20 ECC-Net blaast 15 kaarsjes uit

2020 wordt een feestjaar voor het netwerk van Europese Consumentencentra want wij bestaan 15 jaar! Lees hoe u een heel jaar met ons mee feest en heel wat opsteekt over uw consumentenrechten in de EU.


23-01-20 Levering van online aankopen

U deed koopjes op het internet en kijkt vol ongeduld uit naar de levering. Maar wat als de levering uitblijft? Of als u zich gewoonweg bedacht? Het ECC België beantwoordt al uw vragen.


23-01-20 Scorebord consumentenvoorwaarden 2019

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en die van de Europese Commissie. Maar ook op die van de Europese consumenten zo blijkt uit deze editie: meer dan de helft denkt aan het milieu bij het winkelen.


12-12-19 Tickets voor EURO 2020: tips voor voetbalfans

Hebt u de registratieperiode voor officiële tickets gemist en bent u nog op zoek naar een kaartje? Koop enkel op het officiële UEFA-wederverkoop platform. Dat kan vanaf 04/03/2020.


27-11-19 Kopen via Facebook, app of website: u hebt dezelfde rechten

E-commerce of m-commerce? Website, sociale media of app? Álle onlineverkopers moeten u, ongeacht het platform of toestel waarmee u koopt, duidelijk informeren vóór u met hem een overeenkomst sluit.


09-10-19 Adria Airways is failliet

De luchtvaartmaatschappij Adria Airways is failliet. Alle vluchten zijn dan ook geannuleerd. Bent u getroffen? Hieronder leest u wat u kunt doen, afhankelijk van hoe u de vliegtickets betaalde.


09-10-19 XL Airways is in vereffening

De luchtvaartmaatschappij XL Airways is in vereffening. Alle vluchten zijn dan ook geannuleerd. Bent u getroffen? Hieronder leest u wat u kunt doen, afhankelijk van hoe u de vliegtickets betaalde.