Consumentennieuws

14-02-24 Norwegian Lab

Doet de naam TComplex, Craveless, Hair and Skin of Norwegian Lab een belletje rinkelen? Werd u verrast door een ongewenst abonnement dat u moet betalen via Riverty? Lees dan verder.


12-02-24 Refurbished

Refurbished, een Nederlandse verkoper van tweedehands elektronica, zorgt voor heel wat ontevreden consumenten. Momenteel antwoordt de firma niet op onze pogingen tot bemiddeling.


06-02-24 Safer Internet Day 2024

Influencers die geld verdienen via sociale media zijn handelaars en moeten de regels dan ook naleven. Onze tips helpen contentcreators orde op zaken te stellen en zo ook jonge consumenten te beschermen.


10-01-24 "Dat moet van Europa …"

Ja, Europa legt heel wat regels op. Maar dankzij die regels zijn consumenten in Europa goed beschermd. Van 1 januari tot 30 juni 2024 zit België de Raad van de EU voor en bepaalt zo de agenda.


06-12-23 Uw ECC-nieuwsbrief voortaan via Europees bedrijf

U leest onze nieuwsbrief? Wij zijn overgeschakeld naar een Europese firma om uw persoonsgegevens met zorg te behandelen.


06-12-23 Opgelost!

Mijnheer P. V. betaalde zowel in België als in Duitsland btw voor de wagen die hij daar kocht. Na tussenkomst van ECC België stortte de Duitse verkoper de btw terug.


05-12-23 Opgepast voor nep-advertenties op sociale media!

Via sociale media lopen de cadeau-ideetjes binnen. Maar opgelet met deze advertenties. Oplichters en oneerlijke verkopers gebruiken ze ook. Check onze tips alvorens te bestellen.


22-11-23 eCollect / Themys & Dyke

Hebt u onlangs een brief ontvangen van het advocatenkantoor Themys & Dyke? Geen paniek, we leggen u uit hoe u dit betaalverzoek kunt betwisten.


13-09-23 Staking Ryanair: uw rechten

De piloten van Ryanair die in België gestationeerd zijn, kondigen een staking aan op donderdag 14 en vrijdag 15 september. Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd? Dit zijn uw rechten.


12-09-23 Reizendeals.nl

Hebt u een probleem met reizendeals.nl? Wij ontdekten handelspraktijken die niet volgens de regels van het Europese consumentenrecht zijn. We lichten ze u toe.