Consumentennieuws

16-05-23 SFAM en Celside: schade verzekerd … aan uw spaarpot

Nieuwe toename van meldingen van consumenten over verzekeringsmaatschappijen SFAM en Celside die zonder toestemming geld van hun rekening halen. Met ons advies kunt u de domiciliëring stoppen en hopelijk ook uw geld terugkrijgen.


02-05-23 Een groener Europa

Ter gelegenheid van Europadag nodigt Europa Direct Antwerpen u uit op het gratis evenement ‘Een groener Europa’ met Frank Deboosere en Koen Thewissen. Ook wij zijn van de partij! U ook?


18-04-23 Blue Air

Blue Air heeft een insolventieprocedure gestart. Wie nog geld tegoed heeft van deze Roemeense luchtvaartmaatschappij kan voor 25 mei een betalingsverzoek indienen. We helpen u op weg.


11-04-23 Reizendeals.nl

Hebt u een probleem met reizendeals.nl? Wij ontdekten handelspraktijken die niet volgens de regels van het Europese consumentenrecht zijn. We lichten ze u toe.


09-03-23 Week van de consument. U komt toch?!

Ter gelegenheid van Internationale Dag voor de Consument organiseert staatssecretaris Alexia Bertrand, samen met een aantal organisaties waaronder ECC België de ‘Week van de Consument’. U bent van harte welkom!


09-03-23 ECC België viert Wereld Consumentenrechtendag

15 maart staat in heel de wereld in het teken van de consumentenrechten. Ook ECC België viert mee. Ontdek hoe!


09-03-23 Vier slimme tips voor uw volgende online aankopen

Op 15 maart vieren we Wereld Consumentenrechtendag. Voor de gelegenheid geeft ECC België vier slimme tips voor veilig online shoppen. Die kunnen u geld en stress besparen.


28-02-23 Wat heeft Europa in petto voor consumenten?

De Europese interne markt wordt 30 in 2023. Maar de EU ijvert al 50 jaar voor sterke en beschermde consumenten. We sommen enkele realisaties op en geven een kort overzicht van wat er nog in de pijplijn zit.


28-02-23 Kredietkaart als wapen tegen dure ongewenste abonnementen

ECC-Net waarschuwt al jaren voor abonnementenvallen op het internet. Op vraag van de Europese consumentenbeschermingsautoriteiten pasten de drie belangrijkste kredietkaartmaatschappijen hun regels aan zodat consumenten vóór hun aankoop beter geïnformeerd zijn.


28-02-23 Xpendy

U dacht dat u een abonnement opzegde maar ontdekt dat Xpendy u bijna 30 euro aanrekent? Of u betalingsherinneringen stuurt? ECC België legt uit hoe u best reageert.