Consumentennieuws

30-03-21 Nederlandse SGR-reisvouchers voor geannuleerde pakketreis

Maart 2020 reikten Nederlandse reisorganisaties de eerste SGR-reisvouchers uit. Die moeten na de vervaldatum, 12 maanden later, worden uitbetaald. Hoe gaat dat in zijn werk? U leest het hier.


11-03-21 Een zonnebril nodig? Bestel schoenen op internet!

Online schoenen besteld op een ‘.de’-site maar een zonnebril ontvangen? Dat is wat enkele Belgische consumenten overkwam. We leggen deze vorm van fraude haarfijn uit. Zo loopt u alvast niet in de val.


28-01-21 Coronavoucher vervalt weldra?

Hebt u een coronavoucher ontvangen na de annulatie van uw pakketreis geboekt bij een Belgische reisorganisator? Deze tegoedbon vervalt weldra. Wat nu?


14-01-21 PayPal

PayPal laat u voortaan betalen voor uw slapende rekening. Hebt u een account die u zelden gebruikt? Dan doet u er goed aan uw account te heractiveren of af te sluiten. We doen uit de doeken hoe.


16-12-20 Nieuwjaarswensen 2021

Het was een bewogen jaar 2020. Een terugblik en onze allerbeste wensen voor 2021!


19-11-20

Hulp en advies aan meer dan 1 miljoen Europese consumenten: ECC-Net viert 15 jaar grensoverschrijdende consumentenbescherming


10-11-20 Faillissement van Thomas Cook

Wacht u nog op een terugbetaling en boekte u via Duitsland? Dan hebt u tot 15 november om een terugbetalingsverzoek in te dienen.


05-11-20 Coronavoucher ontvangen voor geannuleerde toeristische dienst geboekt in Frankrijk?

Wie zijn reservaties in Frankrijk door COVID-19 geannuleerd zag en in een ‘moeilijke’ situatie verkeert, kan via ECC België een aanvraag tot onmiddellijke terugbetaling van de tegoedbon vragen.


04-11-20 Datingsites: een schot in de roos of een gat in uw beurs?

Datingsites durven hoge herroepingskosten aanrekenen als het contract tijdens de bedenktijd beëindigd wordt. Goed nieuws! Het Europees Hof van Justitie legt uit hoe die kosten berekend moeten worden.


15-10-20 Opgelet voor oneerlijke ongediertebestrijders

Consumenten voelen zich opgelicht door Nederlandse ongediertebestrijders die veel geld aanrekenen om ongedierte te bestrijden. Daarenboven zijn ze vaak zelfs niet vergund. Enkele tips.