Consumentennieuws

29-07-20 Uw reisbestemming is België?

Reist u naar België of keert u terug na een verblijf in het buitenland? Met het vliegtuig, per boot, trein, bus of wagen? Lees hier wat u voor vertrek moet doen.


23-07-20 Klacht over Belvilla? Dit kunt u doen!

Hebt u een klacht over Belvilla, een aanbieder van vakantiewoningen? Omdat Belvilla in Zwitserland geregistreerd is, kunnen wij helaas niets voor u doen. We stellen twee andere opties voor.


15-07-20 Impact van de kleurcodes op uw reisbestemming in beeld

De FOD Buitenlandse zaken hanteert kleurcodes voor reisbestemmingen. Wat betekenen deze kleurcodes voor uw rechten? Het antwoord op twee vragen hebben we alvast in beeld gebracht.


19-05-20 Coronacrisis en uw consumentenrechten

We hebben een lijst met veelgestelde vragen uitgewerkt om zoveel mogelijk consumenten snel en efficiënt een eerste advies te geven.


18-05-20 Reisannulaties in coronatijden

De Europese Commissie ziet de vrijwillige reisvoucher als aantrekkelijk alternatief voor terugbetaling in geld, mits hij aan bepaalde voorwaarden voldoet.


30-03-20 Uw garantie- en herroepingsrecht: kent u het verschil?

Dankzij de wettelijke garantie en het herroepingsrecht staat u sterk als u problemen hebt met een aankoop in Europa. Kent u het verschil en weet u wanneer u het ene dan wel het andere kunt inroepen?


30-03-20 Duurzaam consumeren: meld vroegtijdige veroudering

Is het u ook al opgevallen dat elektrische toestellen sneller dan verwacht de geest laten? Dat is niet alleen slecht voor uw portemonnee maar ook nefast voor het milieu. Meld het op ‘Te rap kapot’.


30-03-20 Opgepast voor nep-advertenties op sociale media!

Sociale media zijn efficiënte kanalen om consumenten te bereiken met onweerstaanbare deals. Ook malafide bedrijven hebben dat in de gaten. ECC België geeft tips om nep-advertenties te ontmaskeren.


26-03-20 Fraude op online verkoopplatforms: wees oplichters te slim af

Kleine onlinespelers brengen hun koopwaar graag aan de man via bekende onlineplatforms die het vertrouwen van consumenten wisten te winnen. Maar opgelet voor oplichters die deze platforms misbruiken.


12-02-20 Coronavirus

Dat COVID-19 ons dagelijks leven ontwricht is duidelijk. Zit u met vragen over uw consumentenrechten in Europa? Wij gidsen u naar een antwoord.