In de kijker

Uw garantie- en herroepingsrecht: kent u het verschil?
30-03-20 - Dankzij de wettelijke garantie en het herroepingsrecht staat u sterk als u problemen hebt met een aankoop in Europa. Kent u het verschil en weet u wanneer u het ene dan wel het andere kunt inroepen?
Opgepast voor nep-advertenties op sociale media!
30-03-20 - Sociale media zijn efficiënte kanalen om consumenten te bereiken met onweerstaanbare deals. Ook malafide bedrijven hebben dat in de gaten. ECC België geeft tips om nep-advertenties te ontmaskeren.
Duurzaam consumeren: meld vroegtijdige veroudering
30-03-20 - Is het u ook al opgevallen dat elektrische toestellen sneller dan verwacht de geest laten? Dat is niet alleen slecht voor uw portemonnee maar ook nefast voor het milieu. Meld het op ‘Te rap kapot’.
Fraude op online verkoopplatforms: wees oplichters te slim af
26-03-20 - Kleine onlinespelers brengen hun koopwaar graag aan de man via bekende onlineplatforms die het vertrouwen van consumenten wisten te winnen. Maar opgelet voor oplichters die deze platforms misbruiken.
Coronavirus
12-03-20 - Hebt u een reis geboekt naar een regio die getroffen is door het coronavirus? ECC België legt uit welke uw rechten zijn als u uw verblijf wilt annuleren.
Brexit
04-02-20 - Wat verandert Brexit voor consumenten in Europa? Voorlopig niets. Tot 31 december 2020 – en hopelijk ook nadien – blijft het Britse ECC ten dienste van Europese consumenten.
ECC-Net blaast 15 kaarsjes uit
23-01-20 - 2020 wordt een feestjaar voor het netwerk van Europese Consumentencentra want wij bestaan 15 jaar! Lees hoe u een heel jaar met ons mee feest en heel wat opsteekt over uw consumentenrechten in de EU.
Scorebord consumentenvoorwaarden 2019
23-01-20 - Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en die van de Europese Commissie. Maar ook op die van de Europese consumenten zo blijkt uit deze editie: meer dan de helft denkt aan het milieu bij het winkelen.
Levering van online aankopen
23-01-20 - U deed koopjes op het internet en kijkt vol ongeduld uit naar de levering. Maar wat als de levering uitblijft? Of als u zich gewoonweg bedacht? Het ECC België beantwoordt al uw vragen.
Tickets voor EURO 2020: tips voor voetbalfans
12-12-19 - Hebt u de registratieperiode voor officiële tickets gemist en bent u nog op zoek naar een kaartje? Koop enkel op het officiële UEFA-wederverkoop platform. Dat kan vanaf 04/03/2020.