Consumentennieuws

06-09-17 Air Berlin in financiële problemen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft haar vereffening aangevraagd. ECC legt uit wat u kunt doen als u tickets kocht voor een vlucht of als u nog geld tegoed hebtt van Air Berlin.


14-12-16 Vraag van de maand

Ik kocht online een mixer. Nog tijdens de garantieperiode liet die het afweten. De onlineverkoper zegt dat ik de mixer terug moet sturen voor herstel. Maar wie betaalt de verzendkosten?


30-04-19 Lage-emissiezones in Frankrijk

Reisplannen met de auto naar Frankrijk? Sommige Franse agglomeraties zijn lage-emissiezones die u enkel in mag met een Crit’Air-vignet. Hier leest u hoe u dat verkrijgt.


19-07-17 Jaarverslag 2016 Belgische ODR-contactpunt

Het jaarverslag 2016 van het Belgische ODR-contactpunt blikt terug op enkele spilmomenten, feiten en activiteiten tijdens dit eerste werkjaar.


30-05-17 Doorverkoop van tickets

Alle kaartjes voor uw favoriete event zijn uitverkocht. Op internet kunt u er toch nog een bemachtigen. Bent u zeker dat u niet bedrogen wordt? ECC België geeft tips.


29-05-18 De interne markt wordt 25: een kwarteeuw bescherming van de Europese consument

25 jaar. Zolang genieten Europese consumenten al van de voordelen die de interne markt hen biedt. Het ECC-Net zet enkele belangrijke veranderingen voor consumenten in de kijker.


28-11-17 Update faillissement Air Berlin

In de faillissementszaak van Air Berlin vraagt de curator zelf geen claim in te dienen maar te wachten op zijn bericht. Hij belooft schriftelijk contact op te nemen voor het einde van het jaar.


25-04-19 Hoge boetes voor zwartrijders in Belgische LEZ

Wie zonder toelating in een lage-emissiezone rijdt, riskeert een hoge boete. Dat ondervonden ettelijke buitenlandse toeristen die Antwerpen en Brussel binnenreden. Zij vroegen ECC België raad.


04-04-19 WOW Air is failliet

De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air is failliet. Moest u nog vliegen met WOW Air? Dit zijn uw rechten.


14-06-17 Beterprijs

Ook een betalingsverzoek gekregen van gerechtsdeurwaarder Van Straten 'in opdracht van Beterprijs'? Lees wat u kunt doen.