Consumentennieuws

22-06-22 Stakingen Brussels Airlines en Ryanair van einde juni: uw rechten

Het personeel van Brussels Airlines kondigt een staking aan voor 23, 24 en 25 juni. Het Belgische personeel van Ryanair staakt op 24, 25 en 26 juni. Is uw vlucht geannuleerd? Dit zijn uw rechten.


01-06-22 Surfen en klikken: betaalverplichting online

U grasduint wat op het internet, ziet iets interessant en klikt door om de totaalprijs te kennen. Ineens blijkt uw aankoop definitief en moet u betalen. Kan dat?


31-05-22 Voorbeeldbrief

Met deze voorbeeldbrief kunt u de handelaar op zijn garantieverplichtingen wijzen. U hebt immers recht op een kosteloze herstelling of vervanging en dit binnen een redelijke termijn.


31-05-22 Vraag van de maand

De fiets die ik op 15 mei besteld heb, wordt begin juni geleverd. Op 1 juni gaan nieuwe garantieregels in. Gelden de oude of de nieuwe garantieregels voor mijn aankoop?


21-04-22 Stakingen Ryanair: uw rechten

Het cabinepersoneel van Ryanair kondigt een staking aan van 22 tot 24 april. Hebt u een vlucht gepland met Ryanair op die data? Onzeker is of u zult vliegen. Zeker is dat u rechten hebt! Lees hier welke.


15-03-22 Wereld Consumentenrechtendag 2022

Ter gelegenheid van Wereld Consumentenrechtendag zet het ECC-Net enkele voorbeelden van duurzame ‘best practices’ van over het hele continent in de kijker. Of hoe gluren bij de buren ons op goede ideeën kan brengen.


24-02-22 Vraag van de maand

Ik heb een vliegticket geboekt via een boekingssite. Mijn vlucht is geannuleerd. Vraag ik terugbetaling aan de boekingssite of de vliegmaatschappij? Lees het antwoord.


24-02-22 www.eccnet.eu: de nieuwe webstek van ECC-Net

Het Netwerk van Europese Consumentencentra lanceerde onlangs zijn website: www.eccnet.eu. Zo krijgt ook het netwerk een visitekaartje in de vorm van een website.


24-02-22 De EU bij u in de buurt

Een vraag over bv. wonen, werken, studeren in de EU? Met de interactieve kaart ‘De EU bij mij in de buurt’ vindt u alle EU-organisaties in uw regio en komt u te weten welke diensten ze verlenen.


24-02-22 Opgelost!

Hoewel ze haar vlucht via een platform boekt, vergoedt de luchtvaartmaatschappij mevrouw A. omdat ze niet geïnformeerd werd over het vervroegde tijdstip van vertrek.