Consumentennieuws

17-11-21 Czech Airlines is failliet

De Tsjechische luchtvaartmaatschappij Czech Airlines is failliet. Alle vluchten zijn dan ook geannuleerd. Bent u getroffen? Hieronder leest u wat u kunt doen, afhankelijk van hoe u de vliegtickets betaalde.


10-11-21 Pakketjes terugsturen

Wat als de retourzending niet of beschadigd aankomt bij de webshop? Wie draagt het financiële risico? ECC België legt uit.


29-09-21 In 't kort

Hebt u reisplannen naar het VK? Dan moet u vanaf 1/10 een internationaal paspoort op zak hebben. Ontdek welke reisdocumenten u best nog meeneemt voor een zorgeloze reis naar het buitenland.


29-09-21 Wordt u ambassadeur voor de Webshop Check?

In oktober lanceren we op sociale media met een promotiefilmpje een campagne voor de Webshop Check. Helpt u ons bij de promotie van deze handige tool door onze berichten te delen?


22-09-21 Onlinebetalingen: de belangrijkste regels

Online betalen van aankopen via internet is dagelijkse kost. Dankzij de verplichte tweefactorauthenticatie zijn onlinebetalingen meer beveiligd dan ooit. Maar wat betekent dat nu juist?


22-09-21 Opgelost!

Een Belgische bootspecialist weigert de schade die hij veroorzaakt aan de boot van mijnheer D. uit Noord-Frankrijk te vergoeden. Na onze bemiddeling ziet de Fransman toch alle opgelopen schade vergoed.


09-09-21 Peperdure slotenmakers

Raakt u buitengesloten en moet u beroep doen op een slotenmaker? Let op wie u belt! ECC België ontving klachten over oneerlijke Nederlandse slotenmakers die buitensporige bedragen aanrekenden.


01-07-21 Reizen in coronatijden: enkele tips voor een goed voorbereide vakantie

Het schooljaar zit erop. Tijd voor vakantie! Deze nieuwsbrief vertelt u hoe u goed voorbereid op reis vertrekt én terugkomt. Geniet van uw vakantie. Want die hebt u intussen wel verdiend!


01-07-21 Reizen van en naar België

Sinds 19 april verbiedt België niet langer niet-essentiële reizen maar raadt ze wel sterk af. Wat houdt dat nu precies in? Wat zijn de gevolgen als u een reis hebt gepland?


17-06-21 Het Europees coronacertificaat

Plant u een reis binnen Europa deze zomer? Dan moet u uw COVID-certificaat op zak steken. Maar wat is dat juist? Hoe komt u eraan? We doen alles wat u moet weten over de coronapas uit de doeken.