Consumentennieuws

19-05-20 Coronacrisis en uw consumentenrechten

We hebben een lijst met veelgestelde vragen uitgewerkt om zoveel mogelijk consumenten snel en efficiënt een eerste advies te geven.


18-05-20 Reisannulaties in coronatijden

De Europese Commissie ziet de vrijwillige reisvoucher als aantrekkelijk alternatief voor terugbetaling in geld, mits hij aan bepaalde voorwaarden voldoet.


30-03-20 Uw garantie- en herroepingsrecht: kent u het verschil?

Dankzij de wettelijke garantie en het herroepingsrecht staat u sterk als u problemen hebt met een aankoop in Europa. Kent u het verschil en weet u wanneer u het ene dan wel het andere kunt inroepen?


30-03-20 Opgepast voor nep-advertenties op sociale media!

Sociale media zijn efficiënte kanalen om consumenten te bereiken met onweerstaanbare deals. Ook malafide bedrijven hebben dat in de gaten. ECC België geeft tips om nep-advertenties te ontmaskeren.


30-03-20 Duurzaam consumeren: meld vroegtijdige veroudering

Is het u ook al opgevallen dat elektrische toestellen sneller dan verwacht de geest laten? Dat is niet alleen slecht voor uw portemonnee maar ook nefast voor het milieu. Meld het op ‘Te rap kapot’.


26-03-20 Fraude op online verkoopplatforms: wees oplichters te slim af

Kleine onlinespelers brengen hun koopwaar graag aan de man via bekende onlineplatforms die het vertrouwen van consumenten wisten te winnen. Maar opgelet voor oplichters die deze platforms misbruiken.


12-02-20 Coronavirus

Dat COVID-19 ons dagelijks leven ontwricht is duidelijk. Zit u met vragen over uw consumentenrechten in Europa? Wij gidsen u naar een antwoord.


23-01-20 Levering van online aankopen

U deed koopjes op het internet en kijkt vol ongeduld uit naar de levering. Maar wat als de levering uitblijft? Of als u zich gewoonweg bedacht? Het ECC België beantwoordt al uw vragen.


23-01-20 Scorebord consumentenvoorwaarden 2019

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en die van de Europese Commissie. Maar ook op die van de Europese consumenten zo blijkt uit deze editie: meer dan de helft denkt aan het milieu bij het winkelen.


23-01-20 ECC-Net blaast 15 kaarsjes uit

2020 wordt een feestjaar voor het netwerk van Europese Consumentencentra want wij bestaan 15 jaar! Lees hoe u een heel jaar met ons mee feest en heel wat opsteekt over uw consumentenrechten in de EU.