Consumentennieuws

12-02-19 Germania vraagt faillissement aan

Alle vluchten van Germania zijn geannuleerd. Moest u na 4 februari met Garmania vliegen? ECC België legt uit wat u kunt doen.


11-01-18 Update faillissement Air Berlin

Hebt u nog geld tegoed van Air Berlin? Dan kunt u tot eind januari uw vordering indienen. Hoe leest u hier.


04-07-18 Athleteshop is failliet

De Nederlandse webwinkel Athleteshop is failliet verklaard. Hebt u iets besteld op deze website en werd u niet geleverd? ECC België legt uit wat u kunt doen om te proberen uw geld terug te krijgen.


22-06-17 Tinker Travel is failliet

Tinker.Travel B.V. en Tinker Nederland B.V. zijn failliet. Hebt u bij een van deze firma’s luchthavenvervoer geregeld en betaald? Doe aangifte bij de curator. Hier leest u hoe.


08-11-17 Hoe online betalen?

Enkel nog betalen en uw online-aankoop is naar u onderweg. Maar welke betaalmethode kiest u best?


07-02-17 Safer Internet Day

Kopen, downloaden en netwerken op internet? Hou het veilig dankzij de gratis vijf geboden voor veilig internetgebruik, u aangeboden door ECC België op Safer Internet Day.


10-11-16 Zijn consumenten tevreden over de goederen en diensten te koop in Europa?

De Europese Commissie publiceerde haar Europese consumentenscorebord 2016. Hierin beoordelen de Europese consumenten de prestaties van 42 goederen- en dienstenmarkten in Europa.


31-08-16 Brochure: Een auto huren in Europa

Een auto huren? We gaan stap voor stap met u mee. Reserveren, algemene voorwaarden, waarborg, verzekering, controle van het voertuig, autopech: het ECC licht in deze brochure de juiste reflexen toe.


30-04-19 Bijna vakantie! Bent u goed voorbereid?

Het is bijna vakantie. Fantastisch! Maar bent u vertrekkensklaar? ECC België geeft raad voor een goede voorbereiding. Dan kunt u met een gerust hart op pad.


07-11-17 Air Berlin update

In de faillissementszaak van Air Berlin heeft de rechtbank in Berlijn een curator aangewezen. Gedupeerde passagiers kunnen tot 1/2/2018 een vordering indienen bij de Duitse curator. Hier leest u hoe.