Consumentennieuws

14-06-17 Beterprijs

Ook een betalingsverzoek gekregen van gerechtsdeurwaarder Van Straten 'in opdracht van Beterprijs'? Lees wat u kunt doen.


30-05-17 Doorverkoop van tickets

Alle kaartjes voor uw favoriete event zijn uitverkocht. Op internet kunt u er toch nog een bemachtigen. Bent u zeker dat u niet bedrogen wordt? ECC België geeft tips.


17-05-17 Ongewenste betalende abonnementen

3,5 miljoen Europese consumenten gingen de afgelopen drie jaar in op een aantrekkelijk onlineaanbod dat resulteerde in een ongewenst betalend abonnement. Dit blijkt uit een studie van het Zweedse ECC.


17-05-17 Peperdure slotenmakers

Raakt u buitengesloten en moet u beroep doen op een slotenmaker? Let op wie u belt! ECC België ontving klachten over oneerlijke Nederlandse slotenmakers die buitensporige bedragen aanrekenden.


16-05-17 Registratie prepaidsimkaarten

Belt u met een prepaidkaart? U moet uw herlaadkaart voor 7 juni registreren bij uw operator. Zo niet wordt ze geblokkeerd en bent u uw beltegoed onherroepelijk kwijt. ECC legt uit waarom en hoe.


20-04-17 Usenet

U denkt dat u ingaat op een gratis testaanbod, maar ontvangt toch een betalingsaanmaning van Usenet of zijn incassobureau? In realiteit verhult het gratis aanbod een betalend abonnement. Wat nu?


28-03-17 Reisbestemming Zuid-Afrika

De Mol is bekend! Zuid-Afrika wordt uw volgende vakantiebestemming? Let op: uw vertrek kan in het 100 lopen indien u niet de juiste reisdocumenten voor uw -18 jarigen bijhebt.


28-03-17 Faillissement Afuture

De Nederlandse webshop Afuture is failliet verklaard. Hebt u iets besteld en betaald maar niets ontvangen? ECC Legt uit wat u kunt doen om te proberen uw geld terug te krijgen.


15-03-17 15/03 is Wereld consumentenrechtendag

Op Wereld Consumentenrechtendag lanceert ECC-Net een rapport over de impact van namaak op online consumentenrechten in Europa én 10 tips om de aankoop van namaak op internet te vermijden.


28-02-17 Zonnigreizen

Belgische consumenten kregen een telefoontje van het Nederlandse Zonnigreizen. Ze stemden in met het ontvangen van een e-mail met verdere informatie maar ontvingen ook een factuur. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.