Consumentennieuws

28-02-17 Zonnigreizen

Belgische consumenten kregen een telefoontje van het Nederlandse Zonnigreizen. Ze stemden in met het ontvangen van een e-mail met verdere informatie maar ontvingen ook een factuur. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.


07-02-17 Safer Internet Day

Kopen, downloaden en netwerken op internet? Hou het veilig dankzij de gratis vijf geboden voor veilig internetgebruik, u aangeboden door ECC België op Safer Internet Day.


24-01-17 Online-geschil? Online-procedure!

Op zoek naar een oplossing voor uw online-geschil? Dan kunt u terecht bij een buitengerechtelijke geschillenbeslechtingsinstantie die u vindt op het ODR-platform.


24-01-17 Onlineverkoop e-sigaretten

Sinds dinsdag 17 januari 2017 mogen webwinkels in België geen elektronische sigaretten en navullingen meer verkopen. Dit geldt zowel voor Belgische als buitenlandse webshops.


22-12-16 Luxstyle

Slachtoffers van LuxStyle ontvangen een aanmaning van IO International Collections uit Hong Kong. Geen paniek!


21-12-16 ECC-rapport

Webshops weigeren klanten uit andere landen, vragen hogere prijzen aan buitenlandse klanten of werpen op een andere manier virtuele grenzen op. Het aantal klachten hierover is meer dan verdubbeld.


19-12-16 Opgelost!

Dankzij het ECC-Net, is meneer D. vergoed voor het videospel ‘No Man’s Sky’ aangezien de inhoud niet beantwoordde aan de door de ontwikkelaar gemaakte belofte.


19-12-16 Voorbeeldbrief

U ontving een verzoek tot betaling van een gerechtsdeurwaarder of incassobureau en vindt de invordering onterecht? Betwisten doet u schriftelijk. Onze voorbeeldbrief helpt u al een heel eind op weg.


15-12-16 Home@Holiday

Home@Holiday lokt met gratis reis consumenten en zadelt hen op met een ongewenst betalend lidmaatschap. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.


15-12-16 Retrofurnish

Nieuwe Britse intellectuele eigendomsrecht maakt Retrofurnish.com inoperationeel