Consumentennieuws

24-01-17 Online-geschil? Online-procedure!

Op zoek naar een oplossing voor uw online-geschil? Dan kunt u terecht bij een buitengerechtelijke geschillenbeslechtingsinstantie die u vindt op het ODR-platform.


22-12-16 Luxstyle

Slachtoffers van LuxStyle ontvangen een aanmaning van IO International Collections uit Hong Kong. Geen paniek!


21-12-16 ECC-rapport

Webshops weigeren klanten uit andere landen, vragen hogere prijzen aan buitenlandse klanten of werpen op een andere manier virtuele grenzen op. Het aantal klachten hierover is meer dan verdubbeld.


19-12-16 Voorbeeldbrief

U ontving een verzoek tot betaling van een gerechtsdeurwaarder of incassobureau en vindt de invordering onterecht? Betwisten doet u schriftelijk. Onze voorbeeldbrief helpt u al een heel eind op weg.


15-12-16 Retrofurnish

Nieuwe Britse intellectuele eigendomsrecht maakt Retrofurnish.com inoperationeel


15-12-16 Home@Holiday

Home@Holiday lokt met gratis reis consumenten en zadelt hen op met een ongewenst betalend lidmaatschap. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.


23-11-16 3/12/2016: internationale dag voor personen met een handicap

3/12 is internationale dag voor personen met een handicap. Hoewel het Europees recht specifieke rechten voorziet, ondervinden zij nog grote problemen bij vliegreizen. ECC wijst hen op hun rechten.


15-11-16 Brochure: Cadeaus kopen op het internet

Koopt u uw sinterklaas- en kerstcadeaus op het internet? Waarop moet u dan letten? En wat doet u best als u niet tevreden bent met het cadeau? Klik op de zes slimme tips van ECC België en ga in alle veiligheid op cadeautjesjacht.


30-08-16 Hoteling.com (Lowcostholidays Limited)

Alert: Hoteling.com is failliet. Bent u betrokken? ECC belgië legt uit wat u kunt ondernemen om uw geld te recupereren.


01-09-16 Calatus B.V./Editie Enigma

Ontvangt u ongewenst puzzelboekjes met factuur van Calatus? Zie hier wat u kunt doen om toekomstige zendingen en factuur een halt toe te roepen.